Et hjem i et annat land

ET NYTT LIV

Jeg har alltid ønsket meg en hund, ett år i USA og jeg hadde 4 (inkludert en valp). Jeg fikk være Cheerleder, basketspiller, prom queen candidate og mye annet. Det er ett år jeg aldri kan glemme. Jeg fikk oppleve og bli et familie medlem i en konservativ kristen Amerikansk familie, og kjøre ned east coast med 42 utvekslingselever fra hele verden. Jeg har venner for livet, som jeg kanskje bare har vært med i 2 uker.

Det er ikke lett å starte ett nytt liv

«Det er ikke lett å starte ett nytt liv, med ny familie, nye venner, ny sport, nye fag, nye lærere (som ikke kan ditt språk), ikke vite hvor du skal kjøpe simple ting som din favoritt maskara. Det er som om jeg har ett nytt liv, som at dette er min lille boble som jeg lever i, og akkurat nå vil jeg ikke forlatevdenne boblen. Jeg vet at jeg kommer aldri til å glemme dette året, det betyr så mye for meg. Jeg vet også at den tiden jeg har igjen skal jeg bruke godt, jeg skal være meg selv og ikke tenke på hvor lite tid jeg har igjen, heller tenke på hvor heldig jeg er som har denne tiden.»

Detteer noe jeg skrev når jeg var på utveksling, og det gjelder fortsatt. Det var vanskelig å komme inn i ett helt nytt samfunn, men nå har jeg vært tilbake to ganger og det er blitt et nytt hjem. Jeg vet hvor alt ligger på kjøkkenet, hvordan man kommer seg til butikken, hvilke hunder som skal ha mat når og alt slik. Første gang jeg kom på besøk var etter eksamensperioden, i flyttefase og alt i Norge var et stress. Jeg kom inn døra hjemme i USA, og kroppen sank sammen i en god følelse om at nå var jeg endelig hjemme igjen etter 2 år.

 

Første møte med min nye familie var slik resten av året skulle være

Vertsmor og søster kom og hentet meg på flyplassen, med plakat og ballonger. Når vi kom hjem møtte jeg den ene vertsbroren min, som hadde besøk av hans beste kompis. Vertsfaren min lå på sofaen og så på sport, og siste vertsbroren min var på collage og kom hjem innimellom for å jakte. Dette ble hjemme. Det var en aktiv familie, så jeg ble aktiv selv. I løpet av året var jeg med på; Cheerleading, basket, friidrett, dramaklubb, speech team, spannish club, spring play og mye med venner. Tror ikke året mitt hadde vært det samme om jeg ikke hadde vært så aktiv som jeg var.