Education Select

Education Select

Ta sjansen og form ditt perfekte utvekslingsår

I vårt Education Select program skreddersyr vi din skoleopplevelse etter dine ønsker.

Er du flink i en spesiell sport som du gjerne vil fortsette med i USA? Da har vi partnerskoler rundt om i landet som kommer til å tilby deg profesjonell utvikling samtidig som du får en god utdannelse. Vi du fortsette å fordype deg i musikk, kunst og dans, så har vi et utvalg av de beste Performing Arts skolene i USA for deg å velge mellom.

Med YFUs Education Select program så kan du:

  • Velge hvilket sted eller skole du vil havne på utifra dine interesser
  • Oppleve graduation og få high school diploma
  • Ta fag på college mens du går på high school

Vertsfamilie

Alle utvekslingsstudenter plasseres i utvalgte og kontrollerte vertsfamilier. Vertsfamilien tar imot deg fordi de er nysgjerrige på verden og vil åpne sitt hjem for noen med en annen bakgrunn. På Education Select programmet kan du også velge å bo på internat.

Forbredelsessamlinger og treff

YFU vet at et vellykket utvekslingsår starter allerede med forberedelsene i Norge, derfor har vi obligatoriske forbredelsessamlinger for samtlige elever. Der ser våre frivillige og ansatte til at du lærer mest mulig om hvordan det er å være utvekslingsstudent. Hva du skal tenke på, hva man gjør når det blir tøft, og ikke minst gir viktige tips og erfaringer. Våre frivillige, som selv har vært utvekslingsstudenter, leder forberedelsessamlingene.

Også under ditt utvekslingsår har du samlinger med YFU i USA. Du får sjansen til å reflektere over hva du er med på, og over ting som ikke ble som du forventet. Ikke minst, får du sjansen til å utveksle erfaringer med andre utvekslingsstudenter og frivillige. Når du kommer hjem til Norge kommer hjemkomstsamlingen, for å hjelpe deg å lande tilbake i hverdagen med nye erfaringer og opplevelser. En sjanse til å treffe andre som også har vært ute og muligheten til å bli frivillig for YFU. Men ikke minst – muligheten til å fortelle alt du har fått vært med på!